Doorgaan naar hoofdcontent

Hoogeveen gaat aan de slag met Eén tegen eenzaamheid

 

 
 
 
Hoogeveen gaat aan de slag met Eén tegen eenzaamheid
Eenzaamheid is een groot probleem. Corona heeft de gevoelens van eenzaamheid nog groter gemaakt. Tijd om daar samen iets aan te doen. Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) neemt het voortouw in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. 
 
 
Warmtenet voor bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel

Ondernemers hebben op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel samen de overstap naar duurzame energie gemaakt met een gezamenlijk warmtenet. Om de businesscase rond te krijgen, werd een subsidie toegekend door de provincie Gelderland. Sinds 14 juli wordt warmte die Hitachi Vantara over heeft, gebruikt voor het verwarmen van het nieuwe distributiecentrum van DHL Parcel Hub…

Het bericht Warmtenet voor bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel verscheen eerst op Stichting Warmtenetwerk.
 
 
 
Circuloco zoekt jou! 
 
 
Energieloket MKB: hulp aan MKB-bedrijven bij de energietransitie
De energietransitie is nodig, maar stelt tegelijkertijd ondernemers voor nieuwe uitdagingen. Wat is wettelijk verplicht? 
 
 
Heerlijk Thuis in Huis: in gesprek over woongeluk

Hoe kunt u zo lang mogelijk veilig, comfortabel en duurzaam blijven wonen? Dat is de vraag die centraal staat binnen Heerlijk Thuis in Huis. Een project waarbij vrijwillige wooncoaches graag bij u thuis komen om in gesprek te gaan over uw huidige én toekomstige woonwensen. En u gratis advies geven welke slimme oplossingen er voor uw woning zijn.Heerlijk Thuis in Huis is een initiatief van de gemeenten Berkelland, Aalten en Oude IJsselstreek, in samenwerking met de partners Agem energieloket, Kruiswerk Achterhoek en Liemers en Zlimthuis. Met dit project willen we inwoners van 50 jaar en ouder in Berkelland op weg helpen hoe u van uw fijne huis een toekomstbesteding thuis kunt maken.Klaar voor de toekomstWoensdagavond kwamen alle vrijwillige wooncoaches van de 3 gemeenten en de partners samen in het gemeentehuis van Aalten voor de officiële aftrap. Met elkaar werd gesproken over hoe belangrijk het is om tijdig stil te staan bij de vraag of je woning klaar is voor de toekomst. En dat je daar je eigen keuzes in kunt maken. Dat is ook wat wethouder Arjen van Gijssel benadrukte tijdens de aftrap: "Het gesprek alleen is al ontzettend waardevol en prachtig om te doen."De vrijwillige wooncoaches gaven aan dat ze enthousiast zijn om hierover met inwoners in gesprek te gaan. Uitgebreide informatie over Heerlijk Thuis in Huis vindt u op de website www.thuisloket.nl.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.