Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe werkwijze Liander: netbeheerder plaatst wekelijks 60 transformatorhuisjes

 

 
 
 
Nieuwe werkwijze Liander: netbeheerder plaatst wekelijks 60 transformatorhuisjes

Liander presenteert een nieuwe werkwijze: de buurtaanpak. Dit stelt de netbeheerder in staat tot 2030 wekelijks 60 nieuwe transformatorhuisjes te plaatsen voor de uitbreiding en verzwaring van het laagspanningsnet.
 
 
 
Vertraging verwijderen hoogspanningsverbinding 150 kV
TenneT is de beheerder van het landelijk hoogspanningsnet. Zij staat voor een enorme opgave als het gaat om de energietransitie in Nederland. TenneT werkt de komende jaren aan het uitbreiden en verstevigen van het elektriciteitsnet en de hoogspanningsstations in heel Nederland. Dit doet zij omdat er een hele grote toename is in de elektriciteitsbehoefte. Prioriteiten stellen De coronacrisis, de oorlog in Oekraïne (waardoor Nederland versneld van het Russisch gas af wil) én het flinke tekort aan technisch personeel, zorgen ervoor dat TenneT prioriteiten moet stellen en keuzes moet maken in de vele aanvragen en projecten. Dit zorgt voor vertragingen in bepaalde hoogspanningsprojecten, waaronder het project 'Verkabeling 150 kV Geertruidenberg'. Hoogspanningsprojecten in heel Nederland waar op dit moment kritische knelpunten zijn, krijgen voorrang. De bestaande bovengrondse 150kV-verbinding, die door Geertruidenberg en Raamsdonksveer loopt, voldoet nog. Deze bovengrondse verbinding blijft daarom langer in bedrijf totdat de nieuwe ondergrondse kabelverbinding wordt aangesloten op het hoogspanningsstation. De ondergrondse kabelverbinding wordt op dit moment wel aangelegd door aannemer Van Gelder. Het verwijderen van de bovengrondse lijnverbindingen en de 14 masten in de gemeente Geertruidenberg staat nu gepland voor circa 2026.  Verwijderen van de bestaande bovengrondse verbinding Nadat de hoogspanningsmasten zijn verwijderd, komt er ruimte vrij. Ook al duurt het nog een aantal jaren voor het zover is, de gemeente gaat al wel de komende tijd met omwonenden in gesprek over ideeën en mogelijkheden voor de inrichting van de vrijkomende ruimtes. Heeft u ook ideeën? U kunt deze mailen naar [email protected]  Meer informatie Uitgebreide informatie over het gehele project vindt u op: Tennet.eu/geertruidenberg. De voortgang van de werkzaamheden kunt u volgen via de TenneT bouwapp. U kunt de app downloaden in de appstore of Google play en volg in de app "Geertruidenberg aanleg 150kV kabel". 
 
 
Wij hijsen de Global Goals-vlag
De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeente) hijst op vrijdag 23 september de Global Goals-vlag. Dit doet ze met zo veel mogelijk gemeenten. Ook de gemeente Geertruidenberg doet hieraan mee. Wij hijsen de vlag bij het gemeentehuis te Raamsdonksveer en op de toren van de Geertruidskerk. Dit laatste gebeurt door de vrijwilligers van de vlaggenwacht. Via de 17 Global Goals streven we naar een meer inclusieve, rechtvaardige en duurzame samenleving in 2030. Om dit te laten zien, riep Global Goals de Vlaggendag in het leven. 
 
 
Prinsjesdag 2022: stijging energiekosten dempen en investeren in toekomst

Prinsjesdag: het economisch perspectief voor 2023 is onzeker, door grote schommelingen in energie- en grondstofprijzen en oplopende inflatie. Het kabinet trekt voor de kortere termijn extra geld uit om de negatieve effecten te verminderen. Die uitgaven dekken we onder
 
 
 
Nog meer windenergie op de Noordzee

The post Nog meer windenergie op de Noordzee appeared first on Zelf Energie Produceren.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.