Doorgaan naar hoofdcontent

SER: zonder versnelling grondstoffentransitie worden klimaatdoelen niet gehaald

 

 
 
 
SER: zonder versnelling grondstoffentransitie worden klimaatdoelen niet gehaald

Als Nederland tijdens de energietransitie niet gelijktijdig met de grondstoffentransitie aan de slag gaat, worden de klimaatdoelen niet gehaald. Dat stelt Sociaal-Economische Raad (SER) in een nieuw advies.
 
 
 
Steun Tweede Kamer voor prijsplafond energie, maar uitwerking moet beter

De Tweede Kamer heeft op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen haar steun uitgesproken voor het prijsplafond voor energie. Wel werden diverse moties ingediend om het tariefplafond te verbeteren.
 
 
 
Podcast Smart Energy: het kostenplaatje
Vrijwel niemand twijfelt meer aan de desastreuze gevolgen van CO2-uitstoot voor het klimaat op onze aardbol. Hoewel het niet snel genoeg gaat, is de wereld wel in een ongekend tempo aan het veranderen naar een nieuw energiesysteem. Wat dat voor ons gaat betekenen, is onderwerp van de Podcast Smart Energy. Met in deel 5: het kostenplaatje. 
 
 
Global Goals vlag gehesen

Wethouder Lasize Hillebregt van de gemeente Dronten heeft vrijdagochtend 23 september, samen met lokale partners de Global Goals vlag gehesen. De Global Goals Vlaggendag heeft als doel om te laten zien dat gemeenten over de hele wereld zich inzetten om wereldwijde duurzaamheidsdoelen te bereiken.Vergeleken met veel andere gemeenten is Dronten heel ver in participatie met andere partijen: de wereldwijde duurzaamheidsdoelen halen, doen we in Dronten dan ook samen.Ieder jaar wordt de vlag gehesen bij één van de partners waarmee wordt samengewerkt. Dit jaar was dat het Huis van de Gemeente zelf.Andere partners zijn onder andere Netwerk Duurzaamheid Dronten en werkgroep Fairtrade Biddinghuizen EnergieNeutraal.Alles over de Global Goals vind je op www.vng-international.nl en specifiek voor de gemeente Dronten op www.drontengeeftjederuimte.nl/wonen/duurzaam-wonen/fairtrade-gemeente. 
 
 
Duurzaam huis informatieavond
Alle vragen over energie besparen in huis stel je op 5 oktober 2022 in Het Huis van Waalre.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.