Doorgaan naar hoofdcontent

Tips, adviezen en subsidies voor energiebesparing

 
Tips, adviezen en subsidies voor energiebesparing
Gemeente Peel en Maas is een samenwerking met WoonWijzerWinkel Limburg aangegaan.

Met de koude wintermaanden in aantocht is het slim om juist nu aan de slag te gaan met energiebesparing. WoonWijzerWinkel Limburg helpt de inwoners van de gemeente Peel en Maas hier graag bij op weg, met adviezen, het aanvragen en vergelijken van offertes en het aanvragen van subsidie. Zo wordt stappen zetten om energie én geld te besparen een stuk gemakkelijker.

Gemeente Peel en Maas is een samenwerking met WoonWijzerWinkel Limburg aangegaan. Deze organisatie biedt inwoners van Peel en Maas allerlei mogelijkheden om met energiebesparing aan de slag te gaan:

  • Tips en adviezen op een website of via de telefoon
  • Een gratis online woningscan die in beeld brengt hoeveel geld je kunt besparen op energie
  • Informatie over subsidies, bijvoorbeeld voor isoleren of een warmtepomp
  • Een energieadvies op maat voor 89 euro
  • Bezoek aan een advies- en demonstratiecentrum
  • Vanaf 7 oktober 2022 is op vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur een adviseur van de WoonWijzerWinkel in het Huis van de Gemeente aanwezig waar inwoners terecht kunnen met vragen

Energieadvies

Het energieadvies op maat brengt de mogelijkheden in beeld om energie te besparen. Bijvoorbeeld door te isoleren. Het is een onafhankelijk advies dat past bij de woning, de woonsituatie en het budget van de bewoners. Vandaar 'advies op maat'. De bewoner maakt via de website of telefoon een afspraak voor een gesprek met een energieadviseur van de WoonWijzerWinkel. Het gesprek kan online, bij de bewoner thuis of in het advies- en demonstratiecentrum van de WoonWijzerWinkel gevoerd worden. In dit centrum in Kerkrade zijn alle duurzame oplossingen met eigen ogen te bekijken. Van eenvoudige verbeteringen tot een warmtepomp of zonnepanelen.

Begeleiding en ondersteuning

Niet alleen bij het energieadvies, maar ook bij de vervolgstappen kan WoonWijzerWinkel ondersteunen. Ze kunnen vrijblijvend offertes aanvragen bij bedrijven die de duurzame maatregelen kunnen uitvoeren, zoals isoleren of het installeren van een warmtepomp of zonnepanelen. WoonWijzerWinkel werkt samen met verschillende bedrijven in de regio die dit kunnen doen. Ze begeleiden en adviseren en kunnen samen met de bewoner offertes vergelijken. Ook kan WoonWijzerWinkel helpen met het aanvragen van subsidies.

Meer informatie

Kijk voor informatie op onze webpagina Duurzaamheid. Op de pagina Energie staat een link naar de website van de WoonWijzerWinkel Limburg. Op die site kun je de gratis woningscan doen en een afspraak maken met een energieadviseur. Of neem contact op met WoonWijzerWinkel Limburg, telefoonnummer 045 747 0051. Voor vragen over bijvoorbeeld elektrisch rijden of vergroenen van je tuin kun je ook hier terecht.

Lokale ondernemers en energie coöperaties

WoonWijzerWinkel Limburg wil in de gemeente Peel en Maas de samenwerking aangaan met lokale installatiebedrijven, die bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen kunnen installeren. In oktober 2022 wordt een informatieavond voor deze ondernemers georganiseerd. Verder zoekt WoonWijzerWinkel ook graag de samenwerking op met lokale energie coöperaties.Informatieavond 2 november: Van het gas af… hoe?
19 september 2022 << Woensdagavond 2 november ben je welkom in De Boodschap voor een informatieavond over nieuwe vormen van verwarmen en je huis van het gas af halen. Zo zijn we samen op weg naar een energieneutraal Gilze Rijen. Ontvangst: 19:30 uur 19:45 – 20:05 uur: Presentatie 1: Gemeente over de warmtetransitievisie >> Wat
+ Read More


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.