Doorgaan naar hoofdcontent

‘Warmtenetten met middentemperatuur essentieel om stadswarmte verder te verduurzamen’

 

 
 
 
'Warmtenetten met middentemperatuur essentieel om stadswarmte verder te verduurzamen'

Om warmtenetten met 100% fossielvrije warmte te kunnen gebruiken, is een grootschalige overgang naar middentemperatuur essentieel. Dat is de belangrijkste boodschap van het whitepaper 'Samen verder verduurzamen naar 100% fossielvrije warmtenetten'.

Het bericht 'Warmtenetten met middentemperatuur essentieel om stadswarmte verder te verduurzamen' verscheen eerst op Stichting Warmtenetwerk.
 
 
 
Weer ruimte op stroomnet Limburg en Brabant: TenneT vindt 1.700 megawatt extra ruimte

Grootverbruikers kunnen in de provincie Noord-Brabant en Limburg vanaf december weer op het stroomnet aangesloten worden. TenneT heeft het congestieonderzoek afgerond en 1.700 megawatt extra ruimte gevonden.
 
 
 
Gemeente Alkmaar zoekt duurzame scale-ups voor de Circular Alkmaar Challenge

Gemeente Alkmaar moedigt duurzame innovaties aan in de gehele regio. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met het GO!-NH de Circular Alkmaar Challenge geopend. De eerste editie is gericht op scale-ups en MKB-bedrijven die al goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn voor de volgende stap met circulaire economie en klimaatadaptatie. Ondernemers winnen met deze challenge dit najaar een plekje in het GO!-NH Scale traject. Dit is een intensief versnellingsprogramma voor ondernemers in Noord-Holland. Ondernemers met innovatie in opschaalfase kunnen zich tot 11 september inschrijven.GO-NH the Circle AmsterdamVersnellen transitieEen circulaire economie helpt daarnaast om onze energietransitie doelstellingen te behalen; Alkmaar klimaatneutraal in 2050. De grootste uitstoot komt namelijk vrij bij de winning, productie en transport van de producten die we gebruiken. Door dit te verminderen voorkomen we CO2-uitstoot. De gemeente zet zich in om de transitie te versnellen, maar kan dat niet alleen. Daarom roept de gemeente ondernemers uit de regio op om aan te haken. De inzet van ondernemers en innovaties is essentieel in het creëren van een gezonde en duurzame leefomgeving.'Over GO!-NHGO!-NH is een versnellingsprogramma van de provincie Noord-Holland wat ondernemers helpt bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve, duurzame producten of diensten. GO!-NH biedt drie verschillende trajecten die aansluiten bij de fase en omvang waarin een bedrijf zich bevindt: het Accelerator traject voor start-ups, het Growth traject voor bedrijven die in de volgende fase zitten en willen groeien, en het Scale traject voor scale-ups en grotere mkb die nieuwe markten aan willen boren.GO!-NH Scale trajectTijdens het GO!-NH Scale traject gaan de ondernemers in een periode van zes maanden aan de slag onder begeleiding van verschillende coaches om hun bedrijf naar een volgende fase te brengen. Dit traject voor scale-ups biedt begeleiding bij grotere opgaven zoals het opschalen naar een nieuwe markt en het voorbereiden van de organisatie voor grote groeisprongen.InschrijvenGeïnteresseerde ondernemers kunnen zich via go-nh.nl/inschrijven inschrijven voor de challenge. Na een selectiegesprek horen ze of ze in aanmerking komen voor een plek in het GO!-NH traject. Meer informatie over de Circular Alkmaar Challenge is te vinden via go-nh.nl/circular-alkmaar-challenge. 
 
 
Duurzame Dinsdag en de Greenchoice Energieprijs 2022 
 
 
Britse startup ontvangt VS-financiering voor onderzoek naar drijvende kerncentrales


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.