Doorgaan naar hoofdcontent

Wil je meer leren over circulair ontwerpen?

 

 
 
 
Wil je meer leren over circulair ontwerpen?
Op de Kenniskaart Circulair Ontwerp zie je waar je kennis kunt opdoen om consumentenproducten en -diensten circulair te ontwerpen. 
 
 
Podcast Smart Energy: derde industriële revolutie
Industriële revoluties hebben een belangrijke overeenkomst. In alle gevallen wordt de communicatie verbeterd, komt er andere energie beschikbaar en verandert er iets in de logistiek. Zie hier het script voor de nabije toekomst van het internet of energy, waarin we met een overvloed aan elektriciteit te maken gaan krijgen. Beluister de nieuwste details in de Podcast Smart Energy: derde industriële revolutie. 
 
 
ACM houdt bij voorschot netverliezen ook rekening met verwachte hoge energieprijzen in 2023
Omdat netbeheerders verwachten ook in 2023 hoge kosten te maken voor netverliezen zal de ACM hen hiervoor via de tarieven een voorschot geven. 
 
 
Ottolenghi Test Kitchen – Shelf Love
Simpele recepten voor elke dag Van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi en zijn superteam van chef-koks is dit Ottolenghi unplugged: onweerstaanbare recepten voor flexibele, doordeweekse gerechten – met alle geheimen om het meeste uit je voorraadkast, koelkast en vriezer te halen. Dit is de OTK-manier om iedere dag heerlijk en stressvrij te eten. In Shelf love neemt Ottolenghi de ingrediënten 
 
 
Lansingerland vraagt aandacht voor duurzame doelen

Gemeente Lansingerland heeft in 2020 Sustainable Development Goals (SDG), ook wel de duurzame doelen van de Verenigde Naties, onderstreept. Om daar extra aandacht voor te vragen wordt in september door de aangesloten gemeenten de Global Goals vlag gehesen. Dit jaar hijst Michiel Muis, wethouder duurzaamheid, op dinsdag 20 september om 9.00 uur de vlag voor het gemeentehuis.Duurzame doelenBij deze duurzame doelen gaat het niet alleen om de bekende duurzaamheidsthema's als energie en klimaat, maar ook om aanpak van armoede, schoon drinkwater en gelijke kansen. Als gemeente werken wij dagelijks aan het realiseren van deze doelen. Op 20 september hijst onze wethouder Duurzaamheid de SDG-vlag om hier meer aandacht voor te vragen."De SDG-doelen onderstrepen waar we voor staan," benadrukt wethouder Muis. "Haalbare en betaalbare energie voor iedereen, een groene en gezonde leefomgeving. Geen honger meer in de wereld. We proberen ook op kleine schaal bij te dragen aan deze doelen. Zo kan het onderzoek dat samen met Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen (Bleiswijk) in onze kassen wordt gedaan, een stap zijn om de honger in de wereld aan te pakken."Horti Science DistrictWereldwijd staan we voor de grote opgaven om genoeg voedsel te produceren voor iedereen en tevens de omgeving te vergroenen en te verduurzamen. Het Lansingerlands tuinbouwcluster, beter bekend als Horti Science District, ontwikkelt samen met WUR Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen (Bleiswijk) kennis, methodieken en innovaties om 'meer met minder' te realiseren. Dus meer (en kwalitatief betere) groente en fruit op basis van minder grondstoffen en water!DuurzaamheidOok wordt er al veel gedaan op het gebied van vergroening van de leefomgeving en de verbetering van de biodiversiteit. Zo is het maaibeleid aangepast en zijn we volop bezig met het ontwikkelen van een visie voor het klimaatadaptiever maken van Lansingerland. Tevens helpen wij samen met Nieuwe Lansinger Stroom (NLS) onze inwoners bij het verduurzamen van de woning. En zijn we in gesprek met 3B Wonen over het verduurzamen van de huurwoningen en de bestrijding van energiearmoede.Volgende week staan de social media kanalen van de gemeente in het teken van de SDG-doelen en worden er iedere dag een inspirerend voorbeeld of tip gedeeld om duurzamer te leven. Meer weten over duurzaamheid? Neem dan een kijkje op onze duurzaamheidspagina's.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.