Doorgaan naar hoofdcontent

Actualisatie AERIUS 22 november 2022

 

 
 
 
Actualisatie AERIUS 22 november 2022
Het rekeninstrument AERIUS Calculator en AERIUS Monitor worden dit jaar op 22 november door het RIVM geactualiseerd van versie 2021 naar versie 2022. 
 
 
Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) budget verhoogd en langer open
Het budget voor de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is met € 16 miljoen verhoogd naar € 74,6 miljoen. De openstelling is verlengd tot 10 januari 2023. Meer ondernemers krijgen daardoor de kans om een goed projectvoorstel te doen. 
 
 
All-electric dakwarmtepomp als oplossing voor bestaande bouw
De geluidsproductie, ruimtegebrek, bestaande hogetemperatuur-afgiftesystemen: het zijn struikelblokken voor de toepassing van all-electric... 
 
 
Rapportage werkgebonden personenmobiliteit
In 2019 zijn vanuit het klimaatakkoord op landelijk niveau afspraken vastgelegd om de CO2-uitstoot in Nederland de komende jaren sterk te verminderen, zo ook die van onze zakelijke verplaatsingen. Één van de afspraken is dat vanuit werkgebonden personenmobiliteit er 1 megaton CO2 minder uitstoot plaatsvindt in 2030. Deze afspraak is van invloed op de bedrijfsvoering van werkgevers met meer dan 100 werknemers. 
 
 
Ondergrondse micro-organismen als 'bodembatterij' voor opslag zonne-energie

Micro-organismen in de grond kunnen in de toekomst misschien dienst doen als batterij voor de opslag van zonne-energie. Britse wetenschappers willen onderzoeken of het bodemleven onder zonneweides overdag energie kan opslaan voor gebruik in de nacht. Het project ontving al een investering 17 miljoen euro.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.