Doorgaan naar hoofdcontent

Concept beleidsregel redelijke opzegvergoedingen vergunninghouders 2022

 

 
 
 
Concept beleidsregel redelijke opzegvergoedingen vergunninghouders 2022
De ACM consulteert de Concept beleidsregel redelijke opzegvergoedingen vergunninghouders 2022. 
 
 
Podcast Smart Energy: nieuwe regels energiemarkt
De toekomst van onze energie is even spannend als uitdagend. Wie worden de leveranciers, wat doen de prijzen en hoe worden de systemen slim aan elkaar gekoppeld? De techniek staat voor niets, maar wat kan de regelgeving bijdragen om alles in goede banen te leiden? Daarover vertelt Niels Rood je meer in aflevering 9 van de Podcast Smart Energy: nieuwe regels energiemarkt. 
 
 
Forteiland Pampus maakt straks eigen drinkwater: is dit de oplossing voor ons drinkwaterprobleem?

Forteiland Pampus hoopt begin 2023 van het omringende water uit het IJmeer zijn eigen drinkwater te maken. Daarvoor installeert het een zuiveringssysteem met een unieke combinatie van technieken. Gaan we in de toekomst meer van dit soort offgrid oplossingen zien nu drinkwaterbedrijven de noodklok luiden?
 
 
 
Week van de Ondernemer: 'Samen sterk voor bedrijvig Berkelland'

Van 15 tot en met 18 november is het de Week van de Ondernemer. Gemeente Berkelland en Bedrijvenkring Berkelland willen hiermee de bedrijvigheid in de regio ondersteunen. Er is een laagdrempelig en kosteloos programma samengesteld, dat vooral bedoeld is om kennisdeling en verbinding te bevorderen. Elke dag staat er een ander actueel thema centraal.Floreren in deze dynamische arbeidsmarkt, hoe doe je dat?Voor veel werkgevers is het een uitdaging om aan goed personeel te komen. Tijdens een interactieve sessie geeft VNO-NCW jou als ondernemer handvatten om succesvol te zijn in de dynamische arbeidsmarkt van nu. Je krijgt voorbeelden van hoe andere Berkellandse ondernemers dit aanpakken, met veel ruimte om van elkaar te leren. Na afloop ga je naar huis met concrete acties voor jouw onderneming. Kom meedoen en zet je ook in voor een sterke lokale arbeidsmarkt!Duurzaam ondernemen volgens KvadratKvadrat nodigt je uit voor een bijzonder bedrijfsbezoek. Op woensdag 16 november starten we met een feestelijke opening van Kvadrat, voorheen Verosol. Daarnaast kun je ontdekken hoe dit gerenommeerde bedrijf werk maakt van duurzaam ondernemen. Interessant, want duurzaamheid is in deze tijd belangrijker dan ooit. Kvadrat zorgt al ruim 55 jaar voor een duurzaam binnenklimaat waarin mensen comfortabel kunnen leven en werken. Daarbij is ook veel aandacht voor de duurzaamheid van de organisatie zelf. Kom langs en doe inspiratie op voor de verduurzaming van jóuw bedrijf!Hoe maak je als starter een succes van je onderneming?Ben jij nog niet zo lang geleden een eigen onderneming begonnen, of heb je plannen in die richting? Dan is deze middag voor en door starters (< 3 jaar) in de Achterhoek een aanrader. Je kunt meedoen aan workshops over diverse thema's waar je als starter mee te maken kunt krijgen. Er is een kennisplein met organisaties en bedrijven die je kunnen helpen een goede start te maken. En je kunt uitgebreid luisteren naar ervaringsverhalen van ondernemers en kennismaken met andere starters.Fit Veur Altied en lekker naar buiten!Vitaliteit is een thema dat steeds meer aandacht krijgt. Zeker ook in de wereld van ondernemers. Begrijpelijk, want gezonde medewerkers zijn gelukkiger en presteren beter. Maar welke rol kun jij hierin als werkgever spelen? En wat valt er eigenlijk allemaal onder vitaliteit? We beginnen met een gezonde lunch. Daarna nemen John Willemsen (Sportfederatie Berkelland), Jeroen Reintjes (Graafschap Verbindt) en Jordi Doornebosch (Achterhoek in Beweging) je mee naar buiten, op zoek naar inspiratie in de natuur.Meer weten of meteen inschrijven?Ga naar www.gemeenteberkelland.nl/weekvandeondernemer. 
 
 
Duurzaam wonen? Kijk eens bij de buren!
Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Kom op zaterdag 29 oktober en 5 november inspiratie opdoen tijdens de 10e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route! Honderden huiseigenaren door het hele land openen hun deuren en laten zien welke duurzame stappen zij hebben gezet. Ook gemeente Weert doet mee.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.