Doorgaan naar hoofdcontent

Duitse bruinkoolmijn eet na een kerk nu ook een windpark op

 

 
 
 
Duitse bruinkoolmijn eet na een kerk nu ook een windpark op

Op 35 kilometer ten zuidoosten van Roermond bedrijft het Duitse energieconcern RWE de dagbouwmijn Garzweiler en omliggende bruinkoolcentrales. Een bescheiden windpark moet hier nu plaatsmaken voor de uitdijende bruinkoolmijn.  Al voordat het windpark Keyenberg...

Het bericht Duitse bruinkoolmijn eet na een kerk nu ook een windpark op verscheen eerst op Nieuws, informatie en opinie over innovatie, duurzaam ondernemen en hernieuwbare energie.




 
 
 
Kapot of overbodig? Lever het in bij de GRIP-wagen in je wijk!
Voor de vierde én laatste keer dit jaar komt de GRIP-wagen (Grondstoffen Inleverpunt) weer naar Deurne.



 
 
 
Hoe TU/ecomotive de VS laat nadenken over duurzaam wegvervoer

Studententeam TU/ecomotive ontwikkelde met ZEM een auto met een bijna volledige CO₂-neutrale levenscyclus. Via een tour door de Verenigde Staten zetten de studenten hun uitvinding in de spotlights. Het team bereikte miljoenen mensen. "Kijk wat we met een relatief kleine




 
 
 
Lightyear en Stedin: hyper-efficiënte elektrische auto's besparen 2,2 miljard euro aan netverzwaringen

Hyper-efficiënte elektrische auto's kunnen de benodigde investeringen in de energie-infrastructuur met 2,2 miljard euro verlagen. Dit blijkt uit een studie van Lightyear, PwC Strategy& en Stedin.




 
 
 
Trina Solar: in 2025 helft minder CO2-uitstoot bij productie zonnepanelen

Trina Solar wil in 2030 voor de productie van zijn zonnepanelen voor 100 procent gebruik maken van hernieuwbare energie. In 2025 moet de CO2-uitstoot daarbij al met 50 procent verminderd zijn.



Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.