Doorgaan naar hoofdcontent

EemsEnergyTerminal

 
EemsEnergyTerminal


Lagere energiekosten vanaf 1 november 2022

Om Nederlandse huishoudens dit jaar al te ondersteunen met de hoge energierekening ontvangen zij voor november en december een vaste korting op de energierekening van 190 euro per maand. Deze compensatie wordt direct verrekend via de energieleveranciers. 

Ook komen er vanaf 1 januari 2023 vaste energietarieven voor alle huishoudens. Voor gas wordt het maximale tarief €1,45 per m3 tot een verbruik van 1200 m3. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot €0,40 per KWh tot een verbruik van 2900 KWh. Hierbij wordt rekening gehouden met huishoudens die nauwelijks gas verbruiken, maar wel elektriciteit, zoals woningen met een warmtepomp. 

Bij energieverbruik boven dit plafond, betalen huishoudens het tarief zoals in het energiecontract staat. Voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik scheelt dit zo'n €2500,- volgend jaar op de energierekening.

De regeling geldt voor consumenten en andere 'kleinverbruikers' zoals zzp'ers, winkels, verenigingen, kleine maatschappelijke organisaties en een deel van het kleine mkb. De half miljoen Nederlandse huishoudens die gebruikmaken van stadsverwarming, krijgen een prijsplafond van €47,39 per gigajoule. Je hoeft hier zelf geen actie voor te ondernemen, de korting wordt direct verrekend op je energienota. 

Wil je meer informatie over energie besparen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier www.duurzaambouwloket.nl/contact
Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 
 

Lees meerActueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.