Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste waterstofproject in Britse gascentrale: “Mengen van waterstof met aardgas vermindert de totale koolstofinten...

 
Eerste waterstofproject in Britse gascentrale: "Mengen van waterstof met aardgas vermindert de totale koolstofintensiteit"

Voor het eerst zal de energiedrager waterstof worden bijgemengd in de turbine van een gascentrale in het Verenigd Koninkrijk. Het proefproject, bedoeld om de rol te onderzoeken die waterstof kan spelen bij de productie van elektriciteit, gaat een jaar lopen.Welke weg kiezen we naar ons Utopia?
Enkele weken terug was Ruud Veltenaar op weg naar een lezing op Pampus. 's Ochtends vroeg zat hij in een klein elektrisch aangedreven fluisterbootje op weg naar zijn gehoor op dit mini-eilandje boven Muiden. Kijkend over het windstille water van het IJsselmeer naar de opkomende zon bedacht hij dat hij ergens in de 2e helft van deze eeuw over net zo'n rustige binnenzee van Amsterdam naar Utrecht zou kunnen varen. Nederland zal er namelijk heel anders uit gaan zien. Veel land dat onder of net boven NAP ligt zullen we opgeven en gaat van 'groen' naar 'blauw'. En dit is nog maar één van de toekomstbeelden waarin Ruud zijn gehoor tijdens het congres zal meenemen. Tekst: Tom de Hoog


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.