Doorgaan naar hoofdcontent

“Er is maar één oplossing: REDUCE”

 

 
 
 
"Er is maar één oplossing: REDUCE"
In aanloop naar de Circulaire Beurs op 10 november praten we met verschillende duurzaamheidsexperts en hoe zij de verschillende stappen op de R-ladder toepassen. Vandaag Olga van Diermen, hogeschooldocent aan De Haagse Hogeschool. Eerder schreef zij samen met Frans Joosstens een kringloopcolumn over duurzaam eten en drinken. We spraken haar over reduce, trede 2 op de R-ladder, en de Circulaire Beurs. 
 
 
Brabant Doet Wat tijdens de Klimaatweek!
Van 31 oktober tot en met 6 november is het de Nationale Klimaatweek. Dan komt heel Nederland in beweging om zich in te zetten voor een beter klimaat. Van inwoners tot overheid en van het bedrijfsleven tot brancheorganisaties: iedereen kan bijdragen. Doe jij mee? Deel jouw duurzame initiatief en tips Deel tijdens de Nationale Klimaatweek op social media jouw duurzame initiatief en tips met andere Brabanders en inspireer elkaar. Gebruik de hashtag #brabantdoetwat, tag Provincie Noord-Brabant en maak kans op een prijs! Je initiatief mailen kan ook naar [email protected] De drie leukste initiatieven/tips worden beloond met een warmtedeken, zodat jij er deze winter warmpjes bij zit! Tips en projecten Wil jij graag zelf aan de slag? Maar weet je nog niet hoe? Op www.brabantdoetwat.nl vind je tips en worden duurzame projecten en activiteiten in Brabant gebundeld. 
 
 
De Nationale Klimaatweek
De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Heel Nederland komt dan in actie om te laten zien wat er allemaal gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is.  De gemeente Sint-Michielsgestel organiseert dit jaar voor het eerst een programma tijdens de Nationale Klimaatweek. Er staan diverse activiteiten op het programma: Woensdag 2 november 19.30 – 21.00 uur:    Warmtecafé in Gasterij De Zwaantjes, bijeenkomst voor inwoners om mee te denken in de uitvoeringsplannen van de Warmtetransitie Vrijdag 4 november 12.30 – 17.00 uur:    Brabant Woont Slim, ons energieloket staat op de weekmarkt om advies te geven over het verduurzamen van je woning Zaterdag 5 november 9.00 – 17.00 uur:    Duurzame Huizenroute, www.duurzamehuizenroute.nl 9.00 – 13.00 uur:    Natuurwerkdag op de Westakkers door Stichting Landschapsbeheer Aa en Dal (Berlicum en Middelrode) organiseert een natuurwerkdag. https://landschapsbeheer-aa-dal.nl/evenement/natuurwerkdag-op-de-westak…   We hopen je tijdens de Nationale Klimaatweek te zien! 
 
 
Lezing door klimaatcoach Stefanie Arndt (2 nov)

In dit bericht zetten we de lezing van Stefanie Arndt in het zonnetje die op 2 november plaatsvindt in het kader van de Nationale Klimaatweek (31 oktober t/m 6 november 2022). Er vinden allerlei activiteiten plaats, ook in de Duurzaamheidswinkel Woerden. Een van de activiteiten die je tijdens de Klimaatweek kunt verwachten is de interactieve […]

The post Lezing door klimaatcoach Stefanie Arndt (2 nov) appeared first on Stichting Duurzaam Woerden.
 
 
 
Op bezoek bij de duurzame woning van Jaap Dijt en Nynke Hoogeveen


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.