Doorgaan naar hoofdcontent

Geld voor hoge energierekening mkb: via Tegemoetkoming Energiekosten-regeling

 

 
 
 
Geld voor hoge energierekening mkb: via Tegemoetkoming Energiekosten-regeling

Energie-intensieve midden- en kleinbedrijven kunnen binnenkort aanspraak maken op een tegemoetkoming in hun hoge energiekosten. De Nederlandse regering werkt hiervoor een speciale regeling uit.
 
 
 
Laat uw duurzame huis zien!
Gemeente Halderberge doet dit jaar mee aan de Duurzame Huizen Route en is op zoek naar voorbeelden. Veel mensen willen energie en gas besparen, maar vinden het lastig om een concreet plan te maken voor hun eigen huis. Heeft u slimme duurzame stappen gezet en wilt u uw ervaringen delen met anderen? Open dan op 29 oktober en 5 november uw deuren voor bezoek of deel uw verhaal online! 
 
 
Project Net op zee Nederwiek 3 van start
Stap voor stap komt Nederland dichter bij de klimaatdoelstellingen van het kabinet. De aanleg van windparken en het transport van windenergie zijn daarin belangrijk. Daarom leggen netbeheerder TenneT en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een ondergrondse hoogspanningsverbinding aan. Deze gaat van het aan te leggen windmolenpark Nederwiek op de Noordzee naar Geertruidenberg of Moerdijk lopen. Op deze manier kan de opgewekte duurzame energie aan land worden gebracht, ook wel 'aanlanding' genoemd. De plannen voor deze ondergrondse verbinding liggen op het gemeentehuis ter inzage tot en met 10 november. Ook kunt u de documenten digitaal inzien op rvo.nl/nederwiek-3. 
 
 
Vanaf 1 januari lagere energierekening door verruimd prijsplafond

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas wordt het maximale tarief € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot €
 
 
 
'Hybride is goed. All-electric met bodemenergie is beter'
Itho Daalderop is naar eigen zeggen marktleider in grondgebonden warmtepompsystemen voor nieuwbouwwoningen. Daarnaast timmert de fabrikant aan de weg...


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.