Doorgaan naar hoofdcontent

IEA: energiecrisis historisch keerpunt, wereld installeert 650 gigawattpiek zonnepanelen in 2030

 

 
 
 
IEA: energiecrisis historisch keerpunt, wereld installeert 650 gigawattpiek zonnepanelen in 2030

Wereldwijd wordt er in 2030 maar liefst 650 gigawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd. Dat meldt het internationaal energieagentschap IEA in de nieuwste editie van de World Energy Outlook.
 
 
 
Update inspectieregeling Scope 12: 'Grote consequenties voor installateurs, haalbaarheid uitdagend'

De nieuwe inspectiemethodiek van Scope 12 is volgens Corné Houtman gestoeld op weinig realiteitszin voor oudere installaties. 'De consequenties voor installateurs zijn groot, ik vraag me af of dit haalbaar is.'
 
 
 
De harde cijfers | Liander: 19 procent minder zonnepanelen geïnstalleerd in derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2022 heeft Liander 19 procent minder zonnepanelen verwelkomd dan in dezelfde periode vorig jaar. Deze week in 'De harde cijfers' een analyse van marktcijfers van Alliander.
 
 
 
'Gas terug' thema klimaatweek 
 
 
Informatieavond isoleren en warmtepompen

De gemeente Lansingerland en het Energieloket organiseren op donderdag 17 november om 19:30 uur een informatieavond over woningisolatie en warmtepompen. Alle inwoners van Lansingerland zijn van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst geven energiecoaches van het Energieloket informatie over de beste stappen die inwoners kunnen zetten om hun woning energiezuiniger te maken door te isoleren en te verwarmen met een (hybride) warmtepomp.Tips voor verduurzamen woningEnergie besparen staat in deze tijden van extreme energieprijzen hoog op het lijstje van veel huishoudens in Lansingerland. Wat kunnen inwoners doen om hun energierekening naar beneden te krijgen en betaalbaar te houden? Het energieloket Lansingerland adviseert inwoners welke stappen zij kunnen zetten om hun woning te verduurzamen. Hierdoor hebben zij veel kennis van de verschillende woningen in de gemeente en de beste stappen die bewoners kunnen zetten om energie te besparen. Deze kennis delen ze tijdens de informatieavond.Wanneer is het?De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 17 november van 19.30 tot 21.30 uur in het Gemeentehuis Lansingerland, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. Binnenlopen kan vanaf 19.00 uur.AanmeldenOmdat de ruimte beperkt is, dienen inwoners zich aan te melden voor deze avond. Dan kan via het aanmeldformulier. Heeft u vragen over isolatie of warmtepompen? Deze kunt u alvast insturen bij uw inschrijving, dan zorgen wij dat ze tijdens de informatieavond beantwoord worden.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.