Doorgaan naar hoofdcontent

Liander slaat alarm: industrie heeft 50 procent meer stroom nodig, 5 keer zoveel batterijen verwacht

 

 
 
 
Liander slaat alarm: industrie heeft 50 procent meer stroom nodig, 5 keer zoveel batterijen verwacht

De industrie en grote bedrijven maken massaal plannen voor de elektrificatie van hun bedrijfsvoering. Ze verwachten in vergelijking met vorig jaar 5 keer zoveel industriƫle batterijen in te gaan zetten.
 
 
 
Geef jouw huisvesting toekomstvastwaarde
De dag van morgen vraagt om verduurzaming van je bedrijfsvoering. Hoe bereid jij jouw huisvesting voor op een duurzame toekomst en hoe ga je als gebouweigenaar of -beheerder voldoen aan nieuwe regelgeving? Het antwoord krijg je op donderdag 17 november tijdens het Kennisevent Toekomstvastwaarde, dat Heijmans organiseert in samenwerking met Duurzaam Gebouwd. 
 
 
How to Cut Carbon from Cement | Cutting Carbon from Industry 
 
 
Deze QR-code laat zien waar gerecycled plastic echt vandaan komt

Als je tegenwoordig boodschappen doet, struikel je zowat over de flessen, bakjes of kuipjes met de aanduiding 'gemaakt van gerecycled plastic'. Omgekeerd wordt volgens een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling – OESO – wereldwijd slechts 9 procent van het plastic gerecycled. Hoeveel van die beweringen zijn louter greenwashing? Daar kun je nu achterkomen dankzij een Italiaans bedrijf. De onderneming heeft een systeem gelanceerd waarmee je de oorsprong en de kwaliteit van gerecycled plastic kunt achterhalen.
 
 
 
Hoge energieprijzen laten ook netbeheertarieven stijgen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft op 6 oktober de voorstellen van de netbeheertarieven 2023 openbaar gemaakt. In het voorstel stijgen de tarieven in 2023 ten opzichte van de tarieven in 2022. Hoeveel ze...Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.