Doorgaan naar hoofdcontent

NXT Mobility ondertekent waterstofconvenant voor 8 waterstoftankstations in Noord-Holland

 

 
 
 
NXT Mobility ondertekent waterstofconvenant voor 8 waterstoftankstations in Noord-Holland
Een dekkend netwerk in Noord-Holland van minstens 8 waterstoftankstations voor zware voertuigen, zoals vrachtwagens, mobiele werktuigen en landbouwvoertuigen. Plus het stimuleren van de vraag naar waterstof die zorgt voor een […] 
 
 
Financiële masterclass op 15 november

Hoe kom je tot een rendabele en realistische businesscase voor jouw duurzame energieproject? Wat zijn de belangrijkste variabelen en welke gevolgen hebben wijzigingen daarvan op de businesscase? Het onderwerp van de financiële masterclass op dinsdag 15 november is: Hoe kom je tot een rendabele en realistische businesscase? We willen er weer een interactieve sessie van maken,…

Het bericht Financiële masterclass op 15 november verscheen eerst op Energie van Utrecht.
 
 
 
Blog: Plan om warmtebedrijven in overheidshanden te brengen; goed idee of onnodige rem op de energietransitie

Grote vraagtekens bij het voornemen van de Minister voor Klimaat en Energie naar meer publiek eigendom bij ordening voor collectieve warmtesystemen. Het Energy team van Van Doorne schreef er een blog over.

Het bericht Blog: Plan om warmtebedrijven in overheidshanden te brengen; goed idee of onnodige rem op de energietransitie verscheen eerst op Stichting Warmtenetwerk.
 
 
 
De Nationale Klimaatweek 2022

The post De Nationale Klimaatweek 2022 appeared first on Samen Sneller Duurzaam.
 
 
 
De Nationale Klimaatweek

Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, wordt van 31 oktober t/m 6 november 2022 de Nationale Klimaatweek georganiseerd. Ook gemeente Lansingerland doet mee. Op 31 oktober vindt de onthulling plaats van het Informatiebord Groene Tuinen en op 1 november wordt er bekend gemaakt wie de mooiste voortuinen in Lansingerland hebben.Samen gaan we de uitdagingen aan"Het klimaat verandert, extreem weer komt vaker voor, Rusland draait de kraan voor aardgas verder dicht waardoor de energieprijzen enorm stijgen. Maar het is niet alleen ons energiegebruik waar we aandacht aan moeten besteden. Onze leefomgeving heeft ook aandacht nodig. Op 31 oktober onthul ik daarom ons informatiebord over groene tuinen in de Energiewinkel. En op 1 november vindt de prijsuitreiking plaats van de mooiste voortuinen in Lansingerland. Ook een goed voorbeeld van wat een mooie tuin kan bijdragen aan de leefomgeving en ervoor zorgt dat we in de straten droge voeten houden. Samen met u gaan we deze uitdagingen aan!," aldus wethouder Duurzaamheid Michiel Muis.Onthulling informatiebord Groene TuinenOp maandag 31 oktober onthult wethouder Michiel Muis om 15.30 uur het Informatiebord Groene Tuinen in de Energiewinkel op de Herenstraat 28 in Berkel en Rodenrijs. Dit klimaatbord hangt vol met tips over het vergroenen van de tuin, energiebesparing in de tuin en over het nut van bomen. Vanaf deze datum kunt u ook voor andere tips over tuinen en energiebesparing terecht bij de vrijwilligers van de Energiewinkel.Prijsuitreiking mooiste voortuinJaarlijks gaat een team van de lokale Groei en Bloei afdeling op de fiets door Lansingerland om voortuinen te beoordelen. Alle wijken worden 1x per 5 jaar 'gekeurd'. "De mensen weten niet dat we de wijken bezoeken. Het is dus een keuring van de actuele situatie waarbij men niet extra 'z'n best gedaan heeft' om de tuin mooi te maken. Het gaat om vanaf de weg zichtbare voortuinen. Wij gaan twee keer langs in mei en in de nazomer," vertelt Ria Breugem, een van de vrijwilligers. Ria heeft al vele jaren de voortuinenkeuring onder haar hoede. Op dinsdag 1 november worden de mooiste voortuinen gepresenteerd in de Trouwzaal van het Gemeentehuis in Lansingerland en reikt wethouder Muis om 20.00 uur de prijzen uit.Meer informatieVolgende week staan onze social media in het teken van De Nationale Klimaatweek en delen we iedere dag een inspirerend voorbeeld of tip.Wilt u meer weten over duurzaamheid? Neem dan een kijkje op onze duurzaamheidspagina's. Heeft u een vraag of opmerking? Dan kunt u een mail sturen naar [email protected].


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.