Doorgaan naar hoofdcontent

Peer Governance-project onderzoekt lokaal eigenaarschap van energie

 

 
 
 
Peer Governance-project onderzoekt lokaal eigenaarschap van energie
Hoe voorkom je groepsegoïsme en financiële belangen bij lokale energie-initiatieven? Energie-pioniers onderzoeken dit met de Economy Transformers in het Peer Governance-project. Via hun podcast 'Onze Energie' hopen ze andere energie-pioniers te enthousiasmeren voor peer governance. 
 
 
Vijfde uitstel voor Invoering Omgevingswet: gemeenten kunnen zonnepanelen pas verplichten vanaf 1 juli 2023

Voor maar liefst de vijfde keer is de invoering van de Omgevingswet uitgesteld. De nieuwe wet – die ook de mogelijkheid creëert voor gemeenten om zonnepanelen op daken te verplicht – wordt nu 1 juli 2023 van kracht.
 
 
 
JinkoSolar brengt wereldrecord n-type zonnecel voor zonnepanelen naar 26,1 procent

De Chinese fabrikant JinkoSolar heeft zijn eigen wereldrecord voor een n-type monokristalijne siliciumzonnecel voor zonnepanelen verbeterd. De efficiëntie van de TOPCon-zonnecel is verhoogd van 25,7 naar 26,1 procen
 
 
 
In oktober weer alle wandelpaden van Nederland schoon!

Dit is een gezamenlijk bericht van Eneco en Koninklijke Wandel Bond Nederland

Eneco en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) bundelen aanstaand weekend weer de krachten in de strijd voor een schone omgeving. Tijdens de tweede Eneco Clean-Up Walk op 22 en 23 oktober 2022 gaan zij de uitdaging aan om alle wandelpaden in Nederland afvalvrij te maken. Deelnemers aan het unieke evenement wandelen en ruimen onderweg meteen zwerfafval op. Met de Wandel.nl app is de wandeling niet alleen een 'opruimrondje', maar worden de deelnemers onderweg verrast met motiverende en inspirerende berichten

Concreet zorgen voor de aarde

Edwin van de Haar, manager sponsoring van Eneco zegt: "Geven om de aarde gaat niet alleen om het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen. Dat is heel belangrijk, maar het gaat bijvoorbeeld ook om zorgen voor je omgeving en behoud van biodiversiteit. Voor veel mensen is dat best abstract. Via de Eneco Clean-Up Walk is het mogelijk om heel concreet actie te ondernemen, op een leuke en gezellige manier, met het gezin, familie, of met vrienden".  

Zorg voor de natuur

Paul Sanders, directeur/bestuurder van KWBN, sluit zich hier helemaal bij aan. "Wandelen is ongekend populair. Mede door de coronacrisis ontdekten veel mensen dat wandelen bij uitstek geschikt is om op een laagdrempelige manier in beweging te zijn en zo aan hun gezondheid te werken. Als wandelbond willen wij structureel bijdragen aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland door mensen in dat wandelen te faciliteren. Een schone omgeving verhoogt niet alleen het wandelplezier. We zien het als gebruiker van de natuur ook als onze plicht om goed voor deze natuur te zorgen. Met de Eneco Clean-Up Walk willen we met alle wandelaars de krachten bundelen en hier een belangrijke stap in zetten."

Herfstvakantie

Niet toevallig is de Eneco Clean-Up Walk gepland in het herfstvakantieweekend. "Zorgen voor de planeet doen we voor de volgende generaties. De Eneco Clean-Up Walk is bij uitstek geschikt om de bewustwording van kinderen en jongeren te bevorderen. Jong geleerd is immers oud gedaan!", zegt Van de Haar. "Daarom nodigen we iedereen uit op 22 en/of 23 oktober op pad te gaan, te genieten van een heerlijke wandeling én te zorgen voor een schone omgeving", vult Sanders aan. "Laten we samen de uitdaging aangaan alle wandelpaden in Nederland weer schoon te krijgen."


Nederland kleurt groen

Meedoen aan de Eneco Clean-Up Walk is eenvoudig. Na gratis aanmelding via www.wandel.nl/enecocleanupwalk krijgen deelnemers toegang tot het evenement in de Wandel.nl app. Meer dan 10.000 deelnemers hebben zich al aangemeld. Ze lopen in hun eigen omgeving en op een eigen tijdstip. Ook de afstand die zij wandelen kiezen ze zelf.  Het eindpunt van de route is gelijk aan het startpunt. Tijdens de wandeling ontvangt de deelnemer via de app verrassende berichten.  Samen kleuren zij Nederland- letterlijk – groen. Op een kaart in de app kun je precies zijn hoever ze zijn.

Nieuw dit jaar

Nieuw dit jaar is de Kids-Challenge. De jonge generatie wordt onder andere uitgedaagd om afval te recyclen door het een tweede leven te geven.  Als ze het kunstwerk delen op social media kunnen ze een mooie prijs winnen.

 

 Noot voor  de redactie:

Voor nadere informatie:  

Eneco

Edwin van de Haar

Manager Mediarelaties, PR, Sponsoring & Events

06 - 40 755 463 / [email protected]

 

KWBN  

Mariëlle Vissers-van Hulst

Communicatieadviseur

06 – 30 07 22 21 / [email protected] 
 
 
 
Eneco draait verlaging terugleververgoeding voor eigenaren zonnepanelen met vast contract terug

Eneco draait de aangekondigde verlaging van de terugleververgoeding voor eigenaren van zonnepanelen met een vast energiecontract terug. Het energiebedrijf besluit dit na een klacht van de Consumentenbond.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.