Doorgaan naar hoofdcontent

Samenwerkings- en uitvoeringsprogramma RES vastgesteld

 

 
 
 
Samenwerkings- en uitvoeringsprogramma RES vastgesteld 
 
 
Neem een kijkje bij duurzame woningen
Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route, op 29 oktober en 5 november, stellen woningeigenaren hun duurzame woning voor u open. 
 
 
24 t/m 27 oktober: Gluren bij de Duurzame Buren

Regio Alkmaar organiseert in de week van 24 oktober tot en met 27 oktober 2022 een digitale tour langs duurzame huizen. Tijdens de tweede editie van dit unieke evenement kijken inwoners mee binnen bij 4 mensen die hun huis recent hebben verduurzaamd.Deelnemer uit Castricum (eerste editie 2021)Met een vooraf opgenomen rondleiding en een live vragenuurtje worden de kijkers meegenomen door de woningen. Huiseigenaren delen tips, ervaringen en dilemma's. Er is ook ruimte om vragen te stellen aan de bewoners of aan een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket.Unieke oplossingenDe deelnemende woningen zijn divers. Deelnemers aan het evenement kunnen binnenkijken bij bewoners in een vrij nieuwe vrijstaande woning uit 2000 waarbij veel voorzieningen bij de bouw zijn aangebracht, maar ook bij rijtjeshuizen die volledig zijn verbouwd tot nul-op-de-meter, gasloze woningen. Niet alleen maatregelen als warmtepompen, isolatie en zonnepanelen komen voorbij maar ook unieke oplossingen zoals warmteterugwinning, een zonneboiler en infraroodpanelen. De rondleidingen worden verzorgd door de 'groene reporter' Raoul Santiba├▒ez.

ProgrammaDatum Tijdstip Gemeente Woning 24-1020.00Alkmaar Vrijstaande nieuwe woning uit 2000 25-1020.00Heiloo Hoekwoning die is verduurzaamd tot een gasvrije nul-op-de-meter woning met zonneboiler   26-1020.00Bergen Volledig verduurzaamde gasloze, nul-op-de-meter woning met infraroodpanelen   27-1020.00Castricum Tussenwoning die is verbouwd tot nul-op-de-meter woning met warmtepomp met buitenunit ProgrammaKijk op www.duurzaambouwloket.nl/gluren-alkmaar voor meer informatie en om je aan te melden voor de livestream.Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. 
 
 
Beantwoording Kamervragen over investeringsplannen van de fossiele industrie
Minister Jetten (MKE) geeft antwoord op vragen over investeringsplannen van de fossiele industrie. De Tweede Kamerleden Teunissen en Van Raan (beiden PvdD) hebben deze vagen gesteld 
 
 
De energietransitie in de gebouwde omgeving: van ambitie naar praktijk

Bewoners, gemeenten, woningcorporaties, nutsbedrijven, ministeries en andere partijen hebben de afgelopen jaren hun ambities voor de energietransitie in de gebouwde omgeving in kaart gebracht. Deze ambities en doelen zijn inmiddels vastgelegd in bijvoorbeeld de RES, het Klimaatakkoord, energiestrategie├źn en coalitieakkoorden. Nu klinkt steeds luider de vraag: hoe kunnen we deze doelen realiseren? Op donderdag 13…

Het bericht De energietransitie in de gebouwde omgeving: van ambitie naar praktijk verscheen eerst op Stichting Warmtenetwerk.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.