Doorgaan naar hoofdcontent

Subsidie voor aanschaf duurzame terraskussens

 

 
 
 
Subsidie voor aanschaf duurzame terraskussens

Bij verwarmde terraskussens wordt flink wat energie bespaard, doordat er geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht. De elektrische terraskussens geven alleen verwarming als er iemand op zit. De kussens zijn om die redenen een stuk energievriendelijker dan (gas)heaters om het terrasseizoen te verlengen.
 
 
 
Een waanzinnig gaaf land op een warmere planeet
In 2050 draait Nederland op zonnepanelen, windmolens en de nieuwe grondstof voor de industrie: afval. De intensieve landbouw is ingekrompen,… 
 
 
Opvallend: Verenigd Koninkrijk kondigt eerste fusiereactor van Europa aan

De Britse overheid is vastbesloten: in 2040 is de eerste kernfusiereactor van Europa operationeel. In december wordt de tender voor de reactor uitgezet en de locatie is ook al bekend: een oude kolencentrale in West Burton, Nottinghamshire. Eén probleem: voor langere tijd energie opwekken met kernfusie kúnnen we nog helemaal niet.
 
 
 
Panasonic kondigt lucht/water-warmtepompen op propaan aan
Het natuurlijke koudemiddel propaan komt steeds vaker in beeld als alternatief voor R410A en R32 bij airco's en warmtepompen. Panasonic zet begin... 
 
 
Antwoorden Kamervragen over de VN-conferentie over het wereldzeeënverdrag
Minister Harbers (IenW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van de conferentie van de Verenigde Naties (VN) over het wereldzeeënverdrag die duurde tot en met 26 augustus 2022. De Tweede Kamerleden Wassenberg en Teunissen (beiden PvdD) hadden de vragen gesteld. Bij de antwoorden zit een beslisnota.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.