Doorgaan naar hoofdcontent

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb: alle feiten en cijfers op een rij

 

 
 
 
Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb: alle feiten en cijfers op een rij

Het kabinet heeft de uitwerking van de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) afgerond om de hoge energierekening van het mkb te compenseren. De redactie zet alle feiten en cijfers op een rij...
 
 
 
Duurzaam wonen? Kijk eens bij de buren!
Hoe houd ik mijn energierekening zo laag mogelijk? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Op 29 oktober en 5 november kun je inspiratie opdoen tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route! Honderden huiseigenaren openen hun deuren en laten je zien welke duurzame stappen zij hebben gezet. Ook gemeente Sint-Michielsgestel doet mee. Schrijf je in voor een bezoek via de website van de Duurzame Huizen Route.  Een bezoek aan een duurzaam huis Tijdens een bezoek aan een duurzaam huis kom je meer te weten over bijvoorbeeld natuurlijke bouwmaterialen, het isoleren van je zolderdak of de kosten voor het installeren van de warmtepomp. Deelnemers staan graag klaar om vanuit eigen ervaring te vertellen over hun proces naar een duurzamer huis en alles wat daarbij komt kijken. "Toen wij ons huis wilden verduurzamen, moest ik veel uitzoeken. Wat ik geleerd heb, geef ik graag door aan de bezoekers", vertelt één van de enthousiaste deelnemers. Gemeente Sint-Michielsgestel doet mee met de Duurzame Huizen Route en stimuleert inwoners om eens binnen te kijken bij een huis in de buurt óf om zelf mee te doen en een ander op weg te helpen.  , Doe ook mee Wie al duurzame stappen heeft gezet, kan ook zijn huis aanmelden als voorbeeld. Alle soorten woningen zijn welkom, met grote en kleine maatregelen zoals ledlampen, isolatie, een warmtepomp of balansventilatie. Via de website kun je jouw woning aanmelden en doorgeven of je bezoekers wilt ontvangen. 
 
 
Invoering van de Omgevingswet naar 1 juli 2023
Voor een zorgvuldige invoering van de Omgevingswet is meer tijd nodig om te oefenen, te testen en te zorgen voor extra ondersteuning bij bevoegde gezagen. 
 
 
Geannoteerde agenda Milieuraad 24 oktober 2022 in Luxemburg 
 
 
Meedenkers gezocht: Oplossingen voor het conflict tussen de natuur en de energietransitie
Er zijn grotere ambities geschetst voor zowel de Nederlandse natuur als voor de transitie naar een duurzame energievoorziening. En dat botst. Voor zijn opleiding Klimaat & Management aan Saxion Hogeschool in Deventer is Tristan Dekker een paper aan het schrijven over dit duurzaamheidsdilemma. Hij gaat er graag met u over in gesprek. Op het Congres Natuurlijk op 24 november in het Provinciehuis in Zwolle. Verhinderd? Stuur hem een mail en wissel in een persoonlijk gesprek uw ideeën uit.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.